Круиз до Исландия с MSC Preziosa
karta 2

Пълните програми с предлагани круизи може да видите в меню Круизи

 

Круиз до Исландия с MSC Preziosa

На лов за Северното сияние

 

Аурора Бореалис или „Зората на севера“ е една от най-магичните гледки на земята. Тя се случва, когато слънчевият вятър достигне земната магнитосфера и в зависимост от височина на тази среща, сиянието може да има различни цветове. Септември е периодът в който танцът на светлините може да се наблюдава в Исландия и ако имаме късмет, това ще бъде най-страхотното ни изживяване по време на круиза.

 

Германия – Шотландия – Исландия

 

1 ден /28.08.2024/ Хамбург

Полет София – Франкфурт /11.55 – 13.20/ и Франкфурт – Хамбург /16.00 – 17.05/. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден /29.08.2024/ Хамбург

Закуска. Разположен при вливането на река Елба в Северно Море, Хамбург е градът с най-голямото пристанище в страната. Осеян е с паркове, има красива плажна зона със заведения и е пресечен от много канали, които му придават неповторима атмосфера. По време на обиколката ще разгледаме историческата част, където се намират Кметството,  запазените средновековни църкви, старите морски складове от 19 век – включени в листата на ЮНЕСКО и модерния район Хафен сити. После ще се отправим към пристанището. Качване на кораба. Отплаваме в 19.00 ч.

3 ден /30.08.2024/ на вода

Днес ще плаваме на север и ще имаме цял ден, за да разгледаме нашия кораб и услугите, които предлага.

4 ден /31.08.2024/ Къркуол, Оркни, Шотландия

Престой от 07.00 до 16.00 ч.

Къркуол е административен център на архипелага Оркни. С основаването си е бил столица на викингите и дълга част от историята му е свързана с тях. През Средновековието се оформя като важен търговски и религиозен център.

Ние ще се разходим из историческия център на Къркуол, за да видим великолепната катедрала от червен пясъчник от 12-и век – Свети Магнус, наричана Светлината на Севера. Тя е включена в листата на ЮНЕСКО и е изключителен пример за средновековна архитектура. В близост до нея има множество тесни, криволичещи улички и алеи, които почти не са се променили през вековете. Разхождайки се из тях ще стигнем до разрушения Епископски дворец и Двореца на графовете – една от най-елегантните ренесансови сгради в Шотландия. Обиколката завършва в градините Тенкърнес хаус, изградени през 17 век, като частен парк на семейство Бейки, а днес отворени за посещение. В тях се намира Музеят на Оркни.

5 ден /01.09.2024/ на вода

Още един ден на борда, ще можем да се отпуснем в СПА центъра, да пазаруваме в бутиците и да обиколим заведенията.

6 ден /02.09.2024/ Рейкявик, Исландия

Престой в Рейкявик от 08.00 до 21.00 ч.

„Златният кръг“ е най-известната екскурзия в Исландия, по време на която ще видим природата, която превърна страната в световна дестинация. Първата ни спирка ще бъде Националния парк Тингвелир, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, разположен на 45 км от Рейкявик. Тук ще се насладим на един от най-забележителните пейзажи в страната, огромна равнина от лава със зелен мъх и диви цветя. Исландците смятат това място за свещено, тук е основан най-старият законодателен парламент в света, освен това е единственото място, където могат да се видят една до друга две тектонски плочи – Северноамериканската и Евразийската. Следващата спирка ще бъде огромният Гълфос, или златния водопад, тази двойна каскада е една от най-мощните в Европа. Третото ни посещение включва исландските гейзери, които заедно с парка Тингвелир и Гълфос образуват туристическия маршрут „Златен кръг“. Тук ще видим природата в целия ѝ блясък, докато се удивляваме на съскащите горещи извори, от които произлиза името Гейзер. На място е организиран двустепенен обяд, а екскурзията е целодневна.

7 ден /03.09.2024/ Исафьордур, Исландия

Престой в Исафьордур от 09.00 до 21.00 ч.

Исландия е различна и непозната за нас страна с грандиозни водопади и дълбоки фиорди. Напускайки кея, ще имаме около час живописно пътуване до Динянди, великолепен водопад, който се намира в красивия фиорд Арнарфьордур. Висок около 100 метра, той се спуска каскадно по планинския склон, разстилайки се като булчински воал. Екскурзията също така дава възможност да се запознаем с издълбания от ледници регион в най-старата част на Исландия. Зашеметяващите пейзажи включват всичко – от тесни проходи през остри планински хребети до дълбоки, красиви фиорди, където фермите и селата се сгушват на тясна ивица земя.

 

 

 

8 ден /04.09.2024/ Акурейри, Исландия

Престой в Акурейри от 09.00 до 17.00 ч.

Исландия е известна като място за наблюдение на китове, а пристанището на Акурейри е едно от най-добрите места в страната, защото заливът, в който идват да се хранят различни морски бозайници е целогодишно без лед. Предлагаме ви незабравима екскурзия за наблюдение на тези прекрасни морски създания. В допълнение към изобилието от морски птици кайри, в залива идват сини китове, белоклюни делфини и игриви морски свине – бозайници, близки до делфините, които обичат да плуват около лодките. Най-голямата атракция обаче са гърбатите китове, които лесно се разпознават по черно-белите си плавници и фонтаните вода около тях. Те са известни със своята водна акробатика. Ще се върнете на брега с незабравими спомени и ново разбиране за тези величествени морски обитатели. Ако решите може да останете на сушата и да разгледате необичайната природа на страната – водопади, геотермални полета, пейзажи от лава.

9 ден /05.09.2024/ на вода

Пълни с впечатления от Исландия отплаваме на юг. Използвайте деня за почивка или изберете от многото атракции и забавления, които се предлагат на борда.

10 ден /06.09.2024/ Леруик, Шетландски острови

Престой в Леруик от 08.00 до 18.00 ч.

Леруик е столицата на Шетландските острови и най-северният град на Великобритания. Смята се, че е основан от контрабандисти, а обликът му отразява влиянието на келти, норвежци и британци. Разрастването му започва в 17 век с идването на холандските рибари, които пристигали всяка година, за да търгуват и внасят оживление в града. По-късно уловът на херинга му дал нов тласък на развитие. Днес може да се разходите из старите улички, да опитате специалитет в местните кафенета и ресторанти, да си купите интересни сувенири и да се полюбувате на редки морски птици и бозайници.

Може и да се включите в нашата екскурзия, за да се запознаете с острова. Ще се отправим към Скалоуей, бившата столица на Шетландските острови. Тук ще посетим замъка Скалоуей, построен през 1600 г. от тиранина граф Патрик Стюарт. Ще имаме свободно време за разходка из крайбрежната улица, преди да напуснем града и да продължим по долината Тингвал през покрити с торф и вековна трева пейзажи. По пътя обратно към Леруик ще имаме възможността да видим част от многобройните острови, които съставляват Шетландския архипелаг.

11 ден /07.09.2024/ на вода

Още един ден, през който ще плаваме, наслаждавайки се на нашия круиз.

12 ден /08.09.2024/ Хамбург

Пристигане в Хамбург в 07.00 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме към летището за полет Хамбург – Мюнхен /13.15 – 14.30/ и Мюнхен – София /15.45 – 18.35/.

 

Круизен кораб MSC PREZIOSA

 

Със своите 330 метра дължина, 18 палуби, 1750 кабини и 27000 м2 публични пространства, Preziosa е чудесен избор за всяко пътешествие по море.

 

 

Голям избор от места за хранене и забавления:

2 основни ресторанта, 2 бюфет ресторанта, Butcher`s cut – американски стек хаус, Суши ресторант, 9 бара на закрито и 3 на откритите палуби, дискотека.

Театър с 1600 места, който представя различна шоу програма всяка вечер, казино.

Шопинг зона с безмитни магазини и бутици, кибер кафе, библиотека, фото студио.

 

СПА и релакс:

Ауреа СПА – термална зона със сауна, парна баня, солариум, масажи и козметични процедури, фризьор и маникюр, фитнес център.

4 басейна, 12 джакузи, 120 метрова водна пързалка, плажна зона с шезлонги на откритата палуба.

 

Зона за деца и младежи:

Клуб за деца до 12 г. и тийн клуб до 17 г. с анимация, боулинг, виртуални игри, 4D кино, симулатор на Формула, 4D кино.

 

Стаи:

Каюти с балкон, каюти с прозорец / не се отваря /, вътрешни каюти, каюти за инвалиди. Всички с интерактивна ТВ, телефон, сейф, минибар, климатик, интернет срещу заплащане.

Луксозни суити в Яхт клуба на последните етажи със собствена рецепция, СПА зона, отделен бар и ресторант и обслужване от личен иконом – цени на запитване.

 

/Информацията за кораба е актуална към 19.02.2023 г., възможни са промени./

 

 

Цени:

Видове каюти Човек в двойна каюта Единична каюта 3-ти възрастен в каюта Дете до 17.99 г.
Вътрешна 3595 лв. 5360 лв. 2840 лв. 2510 лв.
Прозорец 3770 лв. 5630 лв. 2950 лв. 2550 лв.
Балкон с

частична гледка

4195 лв. 6460 лв. 3195 лв. 2730 лв.
Балкон 4450 лв. 6940 лв. 3300 лв. 2830 лв.

 

Цената за деца е валидна при настаняване като трети човек в стая.

Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.

Вътрешните каюти нямат прозорци.

Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.

 

Цената включва:

 • Самолетни билети с летищни такси, 23 кг чекиран и 8 кг ръчен багаж с Lufthansa;
 • Трансфери летище – хотел – кораб – летище;
 • Обиколка на Хамбург с автобус и екскурзовод;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Хамбург;
 • 10 нощувки на борда на круизен кораб MSC PREZIOSA;
 • Пълен пансион на борда – 10 закуски, 9 обяда, следобеден снак, 10 вечери в основния ресторант и бюфета;
 • Наливна вода, кафе и чай в зоната на бюфета;
 • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
 • Участие в игри, състезания, тематични партита;
 • Жива музика, шоу програми, анимация;
 • Пристанищни такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
 • Тур мениджър / водач / от агенцията.

 

Цената не включва:

 • Напитки
 • Екскурзии на брега.
 • Сервизно обслужване 12 евро на възрастен на ден, 6 евро на дете до 11 г., заплаща се от България преди круиза.
 • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи, фризьор, маникюр.
 • Атракции и услуги: казино, магазини, фотограф, интернет, др.
 • Горивна такса.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 15 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 45 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.

 

 

Допълнителни екскурзии, цени за възрастен и дете до 12 г.

 • Къркуол – 90 лв. възрастен / 64 лв.
 • Леруик – 120 лв. / 85 лв.
 • Рейкявик – Златния кръг – 395 лв. възрастен, 265 лв. дете до 13 г.
 • Наблюдение на китове в Акурейри – 325 лв. възрастен, 225 лв. дете до 13 г.
 • Исафьордур – ще бъде дадена по-късно

 

Цените на екскурзиите са валидни при минимум 20 записани.

Цените на екскурзиите са валидни до 60 дни преди отплаване и при наличие на свободни места. Възможно е да има промяна при покачване на цените на горивата.

Записване на място само при наличност на свободни места.

 

 

 

Условия:

Цената на круиза е валидна при 25 платили.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.

Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.

Възможна е промяна в полетното разписание.

За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 03700100004158

Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване – препоръчителна.

 

Важно:

Северното сияние е природно явление, което се наблюдава в Исландия. За да бъде видяно са необходими подходящи метеорологични условия. Въпреки че през този период на годината то се наблюдава често, това не може да бъде гарантирано и не може да бъде причина за рекламации по изпълнението на програмата.

 

Горивни такси:

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

 

Резервации:

При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.

Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

 

Телефон за връзка +359 988 945 166

Програма Германия – Шотландия – Исландия
Дати на отпътуване 28.08.2024
Продължителност 12 дена
Вид транспорт Самолет, кораб

Свържете се с нас

При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас