За Варненска туристическа компания

Кои сме ние?

За нас

„Варненска туристическа компания” ЕООД, е лицензиран туроператор и туристически агент със седалище и адрес на управление гр. Варна, бул. „Княгиня Мария Луиза” №3, регистрирано по Закона за търговския регистър с ЕИК 200293150, представлявано от Управителя си Николай Панайотов, с  Удостоверение за регистрация : PKK–01–6212/25.09.2008 г. за туроператор и туристически агент, телефон +359878602901, електронен адрес varnatourism@abv.bg

„Варненска туристическа компания” ЕООД е активен член на Българската асоциация за селски и еко туризъм /БАСЕТ/, на Варненска туристическа камара и Варненска асоциация на туроператори и агенти /ВАсТА/.

Екскурзии в страната и чужбина:

Програмите, които предлагаме са еднодневни, двудневни и повече дни в зависимост от интереса на туристите.

Програмите за селски туризъм представят българското село като бит, култура, фолклор, етнография. Характерно за България е, че на малка територия живеят различни етноси с различни вероизповедания и традиции. Има много самобитни фолклорни области, които представляват интерес и атракция не само за изследователите.

Програмите по екологичен туризъм включват различни елементи и са познавателни, образователни, здравно-медицински и с основана цел опазване на околната среда. Те са съобразени както за възрастни така и за учащи. Маршрутите са  от Националната програма  “Български екопътеки” разработени от БАСЕТ. Това са маршрути, които се намират в особено красиви и атрактивни места включващи елементи на живата и не живата природа, като скали, вода и биоразнообразие.. Целта е да се видят от близо недостъпни природни феномени, ждрела/каньони/, причудливи скални форми, водопади, пещери и др. В маршрутите са включени и Националните и Природни паркове като ПП “Златни пясъци”, “Русенски лом”, “Врачански балкан”, НП “Рила” и много др.

Програмите за приключенски и специализиран туризъм включват

 За всички любители на екстремните спортове – рафтинг, яхтинг, бънджи скокове, парапланеризъм, дайвинг, байкинг.

 Планинските маршрути с пътешествия из нашите планини Рила, Пирин, Стара планина, Родопи и др. Преходите в планините са пеша, с кон, велосипед. Наблюдение на птици. Зимно време със ски или снегоходки.  Програмите включват по желание обучение по езда, ски и сноуборд в зависимост от сезона.

 Програмите по морски приключенски туризъм включват  както осъществяването така и обучението  по  дайвинг, подводен риболов , риболов с въдица и рибарски мрежи. Пътешествие с ветроходна или  моторна яхта,   специализирано обучение за управление на ветроходна яхта.

Планирайте почивката си с нас

Подарете си незабравимо изживяване

Културно-историческите програми включват  обекти от древността до наши дни отразяващи историята и културата по българските земи. България има много богато, културно, историческо наследство, защото тук са се пресичали тракийската, византийската, отчасти римската и в по-късно време ислямската култура. Голямо разнообразие на християнски паметници  – църкви, манастири от ранното християнство до наши дни. Тези обекти могат да представляват интерес за религиозния туризъм. Само манастирите са над сто. Паметници на материалното и нематериалното природно и културно-историческо наследство под закрила на ЮНЕСКО като важни за световното наследство. Обиколни и тематични турове. Специално разработените кулинарни и винени турове. 

Представените по този начин програми в някои случаи могат да бъдат условни в смисъл, че могат да бъдат комбинирани с цел обогатяване на маршрутите  като се запазва акцента  на  програмата. Всичко това зависи от желанието на туристите.

Екскурзии в чужбина:

Голямо разнообразие от автобусни и самолетни програми в Европа, Азия, Африка и Америка.

Почивки в България и чужбина:

Почивки с организиран или със собствен транспорт за всеки  сезон, за всеки джоб и всеки вкус, за най-атрактивните близки и далечни дестинации.

Събитиен и инсентив туризъм:

Организиране на фестивали, конгреси, конференции, фирмени мероприятия, работни срещи, инсентив пътувания, тиймбилдинги.

Детски и младежки туризъм:

За деца от 3 до 7 г. летни и оздравителни лагери. Организиране на тържества, партита и празници.

За ученици: тематични екскурзии, езикови курсове, зелени училища, пленери, приключенски лагери, пешеходни преходи, ваканции.

За студентите: езикови курсове в чужбина, пакети студентски празник, ски – лагери.

Хотелски резервации по цял свят:

Благодарение на онлайн системите, които ползваме, Вие можете да си направите хотелска резервация за всяка точка в света, в реално време, да платите и да получите своя електронен ваучер.

Транспортни услуги:

Трансфери

Наемане на микробуси и автобуси.

Рент – а – кар.

Билети за пътувания

Екзотични пътувания:

Круиз по р. Нил, Египет,  Вечеря в Абу Даби, Дубай,  Разходка в Йерусалим, Плаж на екзотичен остров и много други.

Екскурзоводски услуги:

Екскурзоводско обслужване на всички езици.

Застраховки:

Предлагаме Ви всички видове туристически застраховки.