ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В РУМЪНСКА ДОБРУДЖА
dobrudzha romania

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В РУМЪНСКА ДОБРУДЖА
9 МАРТ 2023 г. 6.30 ч. – 19.00 ч. БЕЗ ПЕШЕХОДНИ ПРЕХОДИ
Тази екскурзия е част от програмата ни „Селски, екологичен и културно-исторически туризъм в Добруджа”
• Екскурзията включва : Посещение на Монумента на император Марк Улпий Траян посветен на победата на императора над даките през 102 г. н.е.
• Посещение на крепостта построена по заповед на император Траян след дакийските войни в началото на II в. н.е. Счита се, че това е най-голямото гражданско селище в земите на Добруджа.
• Манастира Св. Ап. Андрей Първозвани с пещерата, в която е отсядал апостола по време на своите проповеди в областта Малка Скития (днешната Добруджа). В църкавата на манастирския комплекс се пазят частици от мощите на светеца.
• Долината на р. Суха река на румънска територия и вливането й в езерото Олтина, езерата Йортомак и Чамурлия, включени в Натура 2000 и обявени за Природен резерват. Възможност за наблюдение на пеликани, бял и черен щъркел, ибис, чапли и други птици обитаващи влажните зони според сезона.

  • Манастира Дервент с чудотворната икона на Пресвета Богородица, с лечебния и чудотворен извор – извора на изцелението, мощите на раннохристиянските мъченици Епиктет и Астион.
    • Дегустация на вина от винарска изба Остров. ( По желание и възможност)

И както винаги: С НАС ВИЖДАТЕ И НАУЧАВАТЕ ПОВЕЧЕ !

Цена: 85.00 лв. с тръгване от Варна, Добрич, Ген. Тошево.
Цената включва : Транспорт, туристическа застраховка, туристическо и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва: Разходи от личен характер, входна такса в музея „Монумента на Траян”, дегустация на вината на изба Остров.

Краен срок за записване до запълване на местата в буса на mail: varnatourism@abv.bg и на тел. 0878 602 901 – Николай Панайотов

www.varnatourismbg.com

 

Програма Добруджа Румъния
Дати на отпътуване 9 МАРТ 2023 г.
Продължителност 1 ден
Вид транспорт Автобус

Свържете се с нас

При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас