Средиземноморска фантазия с 5 гръцки острова
korab 1

Пълните програми с предлагани круизи може да видите в меню Круизи

Средиземноморска фантазия с 5 гръцки острова

Круиз с Costa Fortuna 05/05/24 – 20/05/24

Италия – Гърция – Испания – Франция

1 ден 05.05.2024

Полет София – Рим 19.40 – 20.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден 06.05.2024 Рим, Италия

Закуска. Днес ще се разходим из Античния и Бароковия Рим с екскурзовод, за да видим Колизеума, Римския форум, Капитолийския хълм, Фонтана ди Треви, площад Испания, Пантеона, площад Навона. Ползва се метро. Около обяд отпътуваме за Чивитавекия и се настаняваме на круизния кораб. Отплаваме в 17.00 ч.

3 ден 07.05.2024 Катания, Сицилия

Престой в Катания от 14.00 до 20.00 ч.

Днес ви предлагаме да видим два красиви сицилиански града – Таормина и Катания.

Първо ще се отправим към красивата Таормина, разположена на впечатляващо място с изглед към морето. Въпреки че е гореща туристическа точка, този град все още е запазил старинния си чар. Там ще се насладим на приятна разходка из центъра по средновековните улици, заобиколени от елегантни сгради. На площада, който някога е бил древният форум, а преди това гръцката агора, ще се възхитим на известния Палацо Корваджа – зашеметяваща величествена вила от XV в. Ще погледнем отвън и Гръцкия театър – най-древния запазен паметник в Таормина. Връщайки се в Катания ще се пренесем в епохата на барока. Градът дължи сегашното си архитектурно великолепие на възстановяването си след земетресението през 1693 г. Ще се полюбуваме на красивия фонтан на Прозерпина – монументална група от скулптури, украсени с водни елементи. След това ще пътуваме по Via Etnea – път, осеян с великолепни църкви и внушителни сицилиански барокови сгради, и ще преминем през площада, доминиран от паметника, посветен на Винченцо Белини, композитора на Катания. Накрая ще тръгнем на разходка от Пиаца дел Дуомо към най-старата част на града, където се намират Катедралата на Катания, построена през Средновековието и достроявана до XVIII в., и Фонтана на слона, животното което символизира града.

4 ден 08.05.2024 на вода

Един от любимите ни дни, когато можем да се насладим на слънцето и откритата палуба, да се поглезим в СПА центъра или да участваме в различните игри, които се организират от анимационния тим. Освен това всички магазини, барове и казиното са отворени през целия ден. На борда никога не може да е скучно.

5 ден 09.05.2024 Ираклион, Крит

Престой в Ираклион от 08.00 до 18.00 ч.

Крит е не само най-големият от гръцките острови, но и истинска съкровищница на история, изкуство и култура. Нашата екскурзия ще започне от необикновените разкопки на Кносос, древната столица на великото Минойско царство. Ще разгледаме останките от двореца, датиращ от 1900 г. пр. Хр., разрушаван многократно от земетресения през вековете. Последната катастрофа настъпва между 1500 и 1450 г. пр.н.е., когато земетресение, причинено от изригването на вулкана Санторини, разрушава окончателно кралската резиденция. Ще посетим тронната зала, складовете, централния двор и впечатляващото стълбище, съпреживявайки мита за Минос. Смята се, че дворецът е свързан с мита за лабиринта и Минотавъра поради броя на стаите, които е притежавал, първоначално вероятно повече от 1000. Можем да добием представа за великолепието на тази огромна структура благодарение на реставрациите, извършени от сър Артър Евънс, макар и критикувани за своята модерност.

На връщане ще спрем в столицата Ираклион – културен и икономически център на острова. Разхождайки се из центъра ще минем през красиви площади, обградени от сгради от времето на венецианското и османското владичество.

6 ден 10.05.2024 Родос, Гърция

Престой в Родос от 07.00 до 17.00 ч.

Известен като Градът на Родоския Колос – едно от седемте чудеса на древния свят, и един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, Родос определено си заслужава да бъде посетен. Старият град, който е включен в листата на ЮНЕСКО, е обграден от здрави крепостни стени. Влизайки през една от 11-те исторически порти ще се озовем в приказния свят на рицарите. Ще посетим Двореца на Великия Магистър от 15 век, ще се разходим по прочутата улица на рицарите, обградена със средновековни ханове, носещи имена на родните страни на рицарите, ще се изгубим из тесните калдъръмени улици. Накрая ще имаме свободно време за шопинг в множеството сувенирни магазинчета, а дори и вкусен гръцки обяд в някоя от таверните на стария град.

7 ден 11.05.2024 Миконос, Гърция

Престой в Миконос от 08.00 до 23.30 ч.

Миконос е най-популярната ваканционна дестинация на Гърция сред елита, бохемата и любителите на нощния живот. Островът е известен и с белите си плажове, красиви заливи и разбира се – Мелниците.

Ние ви предлагаме и едно пътуване до близкия остров Делос, където се намира един от най-големите археологически обекти в Гърция. Тук ще видим много добре запазен гръко-римски град. Ще минем по Пътеката на лъвовете, алея обградена с мраморни лъвове от 7 в.пр.н.е., Театъра от 3 в.пр.н.е., Къщата на Дионис с красиви мозайки, Храма на Изида и още много интересни забележителности. Островът е включен в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство.

Вечерта може да се разходите из ветровитите улички на стария център и после да си намерите приятно заведение, за да посрещнете залеза.

8 ден 12.05.2024 Санторини, Гърция

Престой в Санторини от 08.00 до 17.00 ч.

Най-мечтаният гръцки остров е пред нас. Разполагаме с цял ден, за да направим най-красивите снимки в албума си. В Санторини ще видим две от най-знаковите места на острова. Ще разгледаме Оя, типично гръцко селище с тесни улички, традиционни къщи и прочутите бели църкви със сини куполи, станали визитна картичка на острова. Селцето се намира високо на хълма и от него се открива зрелищна картина към залива на Санторини. Ще посетим и столицата Фира, разположена върху калдерата на вулкана. Градчето е много оживени, с живописни улички, обградени от синьо-бели къщи, магазини и заведения. От тук тръгва и въжения лифт, с който ще се спуснем до пристанището на Фира, за да се приберем на кораба. /слизането на острова е с лодки от кораба/.

9 ден 13.05.2024 Аргостоли, Кефалоня, Гърция

Престой в Аргостоли от 13.00 до 20.00 ч.

Аргостоли е столица на Кефалоня, най-големия от Йонийските острови. Градчето е доста съвременно с приятна пешеходна зона и мост, под който често могат да се видят големи костенурки карета-карета. Самият остров е известен със зеленината си и хубавите плажове. Може да прекарате деня на някой от най-популярните – Миртос, Скала, Фоки или да се включите в екскурзия – разходка с лодка до пещерното езеро и пещерата Мелисани. Прозрачността на водата е невероятна, погледът стига до дъното, което на места е на 40 метра дълбочина.

10 ден 14.05.2024 на вода

По време на круиз забавленията никога не свършват. Разгледайте програмата на анимационния тим, посетете представленията в театъра и не пропускайте промоциите в магазините.

11 ден 15.05.2024 на вода

Днес е последният ни ден на вода, ще си починем преди да продължим с екскурзиите в Испания, Франция и Италия.

12 ден 16.05.2024 Ибиса, Балеарски острови

Престой в Ибиса от 08.00 до 20.00 ч.

Ибиса е популярна дестинация, заради легендарния си нощен живот и клубна сцена. Извън партитата и плажовете, островът има и още много какво да предложи.

Нашата живописна обиколка на Ибиса ще започне от пристанището, откъдето ще се изкачим до D’Alt Vila – стария град на Ибиса, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Криволичещите му улички и старинни сгради са наистина впечатляващи. Ще спрем пред Катедралата, построена в готически стил през 14 век върху останките на римски храм. След разходката ще продължим с автобус към Лас Салинас – солниците, първоначално голямо езеро, а днес поредица от малки лагуни и басейни. Това място е било от голямо значение за римляните, които са използвали солта като ценна стока. Следващата ни спирка е Сан Антонио, който от старо рибарско селище се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации на острова, заради красотата на естественото си пристанище, крайбрежната ивица и спокойната атмосфера. Тук ще имаме малко свободно време, преди да се върнем на кораба.

13 ден 17.05.2024 Барселона, Испания

Престой в Барселона от 09.00 до 19.00 ч.

Един от най-великолепните испански градове ни очаква за среща с наследството на великия Антонио Гауди. Ще видим отвън прочутата катедрала Саграда Фамилия, превърнала се в символ на Барселона и необикновените къщи на Гауди – Каса Миа и Каса Батийо. После ще се разходим по централната пешеходна улица Ла Рамбла от пристанището до площад Каталуня и ще се изгубим из уличките на Готическия квартал, където се намира Катедралата от 15 век.

14 ден 18.05.2024 Марсилия, Франция

Престой в Марсилия от 09.00 до 18.00 ч.

Днес ви предлагаме  да се включите в обиколка на града. Ще се отправим към известната крайбрежна улица Кенеди, от където се виждат островите при входа на пристанището, ще видим портата Сен Жан, построена през 1660 г. от Луи IX, катедралата, двореца Лонгшам. Накрая ще минем край булевард Канабиер и ще имаме свободно време при старото пристанище, заобиколено от кокетни кафенета и сувенирни магазини.

15 ден 19.05.2024 Савона – Генуа, Италия

Престой в Савона от 08.00 до 16.30 ч.

На час път от Савона се намира Генуа, града на Христофор Колумб, в който се намира родната къща на мореплавателя. Тръгвайки по Виа Гарибалди, ще видим красивите градски резиденции от 16 век, романо-готическата катедрала Сан Лоренцо от 12 век, Палацо Дукале – някога дом на дожовете, главния градски площад Ферара и сградата на Палацо дела Борса, където се намира стоковото тържище. Накрая ще се разходим край романтичното старо пристанище Порто Антико, което живее нов живот.

16 ден 20.05.2024 Чивитавекия, Италия

Пристигане в Чивитавекия в 07.00 ч. Трансфер до летище Фиумичино за полет до София 12.05 – 14.55 ч.

 

 

 

КОРАБ  COSTA FORTUNA

 

Корабът е пуснат на вода през 2004 г. и  реновиран през 2019 г., Fortuna е от корабите на Costa, които са със средна големина и уютен интериор.

Разполага със 17 дека и 1358 кабини за 3470 пасажери

 

Голям избор за места за хранене и забавления:

7 ресторанта и 7 бара, в които можете да намерите своето любимо място. Част от тях са подходящи за семейства с деца, други за двойки или приятелски компании.

Каним ви да се насладите на ежедневно приготвяния италиански сладолед или палачинки в Gelateria, на чаша ароматно вино в Conte Rosso 1921 Wine Bar, на коктейл по ваш избор в Atrium Bar, на питие и живата музика в Leonardo da Vinci 1960 Lounge и Conte di Savoia 1932 Grand Bar. Прекарайте слънчевите дни на барове край басейните.

Основните ресторанти са Michelangelo и Raffaello, в които се избира храна по меню.

В бюфет ресторанта се предлага богат избор от салати, предястия, основни и десерти.

Корабът разполага с няколко Ала карт ресторанти:

Elite Suite & Club Restaurant – предлага елегантна и интимна обстановка с безупречно обслужване;

Sushino – нов ресторант на борда, открит през декември 2022 г., в който можете да се насладите на японското майсторство в приготвянето на суши;

Пицария Pummid`Oro – с автентична италианска пица и домашно приготвена моцарела;

The Salty Beach – любимото място на младежите на борда, което предлага хамбургери, фокача, пържени картофи и тестени изкушения.

Театър  с 1132 места, в който се представя различна шоу програма всяка вечер. Дискотека, казино, библиотека, фото галерия, бутици, сувенирен Costa магазин.

 

Зона за деца и младежи:

Детски клуб с плувен басейн с водна пързалка, анимация за различни възрасти.

 

СПА и релакс:

Басейн за таласо терапия, сауна, парна баня, масажни стаи, козметични процедури, солариум, фитнес зала с оборудване от Technogym.

 

Стаи:

Каюти с балкон, суити, каюти с прозорец / не се отваря /, вътрешни каюти, каюти за инвалиди. Всички с интерактивна ТВ, телефон, сейф, климатик, сешоар, интернет срещу заплащане.

 

Информацията е валидна към 01.08.2023 г., възможни са промени.

 

 

 

Цени:

Видове каюти Човек в двойна каюта Единична каюта 3-ти възрастен в каюта Дете до 17.99 г.
Вътрешна 3130 лв. 4620 лв. 2470 лв. 1870 лв.
Прозорец 3695 лв. 5710 лв. 2470 лв. 1870 лв.
Балкон 3860 лв. 5995 лв. 2470 лв. 1870 лв.

Цената за деца е валидна при настаняване като трети човек в стая.

Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.

Вътрешните каюти нямат прозорци.

Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.

 

 

Цената включва:

 • Самолетни билети с летищни такси, 23 кг чекиран и 8 кг ръчен багаж с Италиански авиолинии и България ер;
 • Трансфери летище – хотел – кораб – летище;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Рим;
 • Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на Рим;
 • 14 нощувки на борда на круизен кораб COSTA FORTUNA;
 • Пълен пансион на борда – 14 закуски, 13 обяда, следобеден снак, 14 вечери в основния ресторант и бюфета;
 • Наливна вода, кафе и чай в зоната на бюфета;
 • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
 • Участие в игри, състезания, тематични партита;
 • Жива музика, шоу програми, анимация;
 • Пристанищни такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
 • Тур мениджър от агенцията.

 

Цената не включва:

 • Напитки
 • Сервизно хотелско обслужване на борда, заплаща се задължително на място на кораба: 12 евро на възрастен на ден, 6 евро на дете до 11 г.
 • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи, фризьор, маникюр.
 • Атракции и услуги: казино, магазини, фотограф, интернет, др.
 • Евентуална горивна такса.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 30 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 90 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
 • Екскурзии на брега.
 • Допълнителни екскурзии.

 

Допълнителни екскурзии – възрастен / дете до 12 г.

Сицилия – Таормина и Катания – 125 лв. възрастен, 90 лв. дете

Крит – Ираклио и Кносос – очаквайте цена скоро

Родос – обиколка с екскурзовод – 95 лв. възрастен, 66 лв. дете

Миконос – Делос – очаквайте цена скоро

Санторини – Оя и Фира – 155 лв. / 105 лв.

Кефалоня  – очаквайте цена скоро

Ибиса – очаквайте цена скоро

Барселона – автобусна и пешеходна екскурзия – 95 лв. / 70 лв.

Марсилия – полудневна екскурзия – 125 лв. / 95 лв.

Савона – Генуа – 115 лв. / 80 лв.

 

Цените на екскурзиите са валидни при минимум 20 записани.

Цените на екскурзиите са валидни до 60 дни преди отплаване и при наличие на свободни места. След това са възможни промени.

Записване на място само при наличност на свободни места.

 

 

 

Условия:

Цената на круиза е валидна при 25 платили.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.

Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.

Възможна е промяна в полетното разписание.

За пътуване са необходими валидни международен паспорт или лична карта.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 03700100004158

Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.

 

Горивни такси:

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

 

Резервации:

При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.

Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

 

Телефон за връзка +359 988 945 166

Програма Италия – Гърция – Испания – Франция
Дати на отпътуване 05.05.2024
Продължителност 16 дни
Вид транспорт Самолет, кораб

Свържете се с нас

При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас