Круиз из Индийския океан
kruiz indiyski okean 1

Пълните програми с предлагани круизи може да видите в меню Круизи

 

Круиз из Индийския океан

 

Южна Африка – Мозамбик – Мадагаскар – Реюнион – Мавриций

 

1 ден 11.02.2024

Полет София – Истанбул 21.35 – 00.05.

2 ден 12.02.2024 Кейптаун, ЮАР

Полет Истанбул – Кейптаун 02.25 – 12.00 ч. Кейптаун е най-южният град в Африка, седалище на парламента на ЮАР и един от най-мултикултурните градове в света. От летището ще се отправим към хотела, за да се настаним. Ще имаме свободно време, за да си починем от полета, а вечерта ви каним да почувстваме духа на Южна Африка. Ще посетим един от най-атрактивните ресторанти в града, където в автентична атмосфера ще опитаме ястия от местната кухня. Богатството от вкусове и аромати ще бъде нашата първа среща с тази култура.

3 ден 13.02.2024 Кейптаун, ЮАР

След закуска ще се отправим на екскурзия към полуостров Кейп, мястото с една от най-зрелищните гледки в света. Ще видим къде се срещат водите на два океана – Атлантическия и Индийския и погледът към тази среща ще бъде незабравим. Пътят ни към нос Добра Надежда ще мине край рибарското селище Хоут бей. Пристигайки при хълма Кейп Пойнт ще се изкачим със зъбчатата железница, носеща романтичното име „Летящия Холандец“, за да видим красотата на Атлантическия океан. Ще обядваме в ресторант с гледка към морето, преди да се отправим към колонията от африкански пингвини, които живеят в Болдърс бийч. След края на екскурзията ще се настаним на кораба.

 

4 ден 14.02.2024 Кейптаун, ЮАР

Днес ще разгледаме Кейптаун, като се изкачим на един от символите на града, планината Маса, или Тейбъл маунтън, която се издига над града и от където при хубаво време се откриват невероятни гледки. После ще минем през квартала Малай, или Бо-Каап, един от най-старите квартали на града с къщи в пастелни тонове и живописни улици. Районът става център на мюсюлманската общност по времето на апартейда, а днес е изключително любопитно място за посещение. После ще минем край най-старата сграда в ЮАР – замъка Добра Надежда, Парламента и парка Къмпани Гардънс. Накрая ще имаме свободно време за разходка из крайбрежния булевард „Виктория и Албърт“, където често свирят улични музиканти, а кафенетата, ресторантите и яхтеното пристанище му придават неповторима ваканционна атмосфера.

Отплаваме в 16.00 ч.

5 ден 15.02.2024 Мозел Бей, ЮАР

Престой в Мозел Бей от 08.00 до 16.00 ч.

Днес може да се включите в обиколка на Мозел Бей, по време на която ще научите за португалския мореплавател Бартоломео Диаш, който е първият европеец, стъпил в Южна Африка. Както и за първата пощенска станция, която ползвали моряците, представляваща сърцевина на дъб, който вече 500 г. стои в местния парк. От Мозел Бей може да се включите и в сафари с джипове 4х4 в търсене на Голямата Петорка – петте големи африкански животни – слон, лъв, леопард, носорог и бивол. От джипа ще можете да видите красиви зебри и любопитни жирафи.

6 ден 16.02.2024 Порт Елизабет, ЮАР

Престой в Порт Елизабет от 06.00 до 17.00 ч.

От тук може да се отправите на екскурзия до най-голямата колония от африкански пингвини или до парк със слонове, в който има над 450 животни. Може да останете в града и да разгледате неговите забележителности – Викторианската библиотека, университета Нелсън Мандела, Кръста Диас, запазения Форд Фредерик, най-старото игрище за боулинг в Африка. Предлагат се и сафарита в няколко природни резервата.

7 ден 17.02.2024 Ричардс Бей, ЮАР

Пристигане в Ричардс Бей от 18.00 ч.

Тук се предлага атрактивна екскурзия до селище на зулуси, единствената зулу общност, отворена за туризъм. Ще научите за техните традиции и занаяти, а местния вожд ще покаже дома си. Близо до Ричардс Бей има парк с крокодили и игуани, както и един от най-богатите на птици резервати, включени в ЮНЕСКО. А на час път от Ричардс Бей се намира Кейп Видал, прекрасно място за гмуркане и шнорхелинг, за наблюдение на богатия подводен свят на Индийския океан.

8 ден 18.02.2024 Ричардс Бей, ЮАР

Близо до Ричардс Бей има и друга атракция, това е паркът Тула Тула, бивша ловна база на крал Шака Зулу. Това е и най-старият частен резерват за диви животни, посветен на опазването, защитата и оцеляването на застрашени видове. На площ от 5000 хектара се организират фотосафарита в търсене на Голямата петорка.

Отплаване от Ричардс Бей в 18.00 ч.

9 ден 19.02.2024 Мапуто, Мозамбик

Престой в Мапуто от 09.00 до 17.00 ч.

Мапуто е столица и най-голям град в страната. Тук се предлагат градски обиколки, по време на които може да видите основните забележителности на града: Гарата от 1910 г., построена от Густав Айфел, площада на Независимостта, около който са катедралата, кметството и статуята на Самора Машел – първият президент на страната, и колониалната сграда на френско-мозамбикския културен център. Ще спрете и на пъстрия местен пазар, където често стоките се разменят една срещу друга, без пари.

10 ден 20.02.2024 Помене, Мозамбик

Престой в Помене от 09.00 до 17.00 ч.

Заливът Помене е една от новите круизни дестинации. Тук има чудесни пясъчни плажове, сини лагуни, коралов риф и мангров лиман. Прекрасно място за почивка на плажа и гмуркане.

11 ден 21.02.2024 на вода

Днес ще плаваме и денят ни ще е посветен на забавленията на борда и басейните на слънчевата палуба.

12 ден 22.02.2024 Фор Дофин, Мадагаскар

Престой във Фор Дофин от 09.00 до 20.00 ч.

Разположен в южната част на Мадагаскар, Фор Дофин е първото френско селище в Мадагаскар. Основан е в средата на 17 век с построяването на крепост от Френската Източноиндийска компания, която още може да се види. Днес е считан за най-добрата сърф дестинация на Мадагаскар. Има великолепни плажове, както и център за водни спортове с гмуркане и риболов.

13 ден 23.02.2024 на вода

Още един спокоен ден на борда, за да усетим удоволствието от круизното пътуването.

14 ден 24.02.2024 Понт де Гале, Реюнион

Престой в Реюнион от 07.00 до 18.00 ч.

Реюнион ще ни впечатли с пищна тропическа растителност, но и френски чар. Тук може да посетите плантация за ванилия, да видите цветни градини и водопади. Впечатляващи са колониалните имения от 18 век в столицата Сен Дени и креолските къщи на Хелбург. На по-малко от час от порта се намира Сен Жил, курортен град с красива лагуна, множество кафенета и ресторанти. Чудесно място за мързелив ден на плажа.

15 ден 25.02.2024 Порт Луис, Мавриций

Пристигане в Мавриций в 07.00 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме към  крайбрежието, за се настаним в хотела. Макар и малка точица в океана, Мавриций е първокласна морска дестинация с бели плажове, сини лагуни и рифове, сякаш излезли от пощенска картичка.  Днес ще се насладим на спокойна почивка. Вечеря в хотела.

16 ден 26.02.2024

Последната ни сутрин е свободна. Но преди да напуснем острова, ще се опитаме да научим малко за историята му. Затова ще се отправим към Музея на захарта. Историята на Мавриций винаги е била свързана със захарната промишленост, още от възникването му като колониално селище. Тук ще имаме организиран обяд с вкусна креолска кухня в ресторант, разположен след тропически парк. След това ще отидем до най-посещаваната атракция на острова – ботаническата градината Памплемус. Създадена през 18 век, днес тя предлага огромна сбирка от екзотични растения и подправки. След екскурзията трансфер до летището за полет Мавриций – Истанбул 20.35 – 05.40 ч.

17 ден 27.02.2024

Полет Истанбул – София 08.45 – 09.00 ч.

 

 

Круизен кораб NCL Norwegian Dawn

 

Корабът е напълно реновиран през 2021 г.

 

Обща маса – 92250 тона

Пасажери – 2340 души

Дължина – 294 метра

Ширина – 38 метра

Екипаж – 1032 души

 

Голям избор от места за хранене:

Няколко ресторанта с голям избор от прясно приготвени ястия, включени в цената на круиза: Aqua и Venetian са двата основни ресторанта, който предлагат закуска, обяд и вечеря. Bamboo – A taste of Asis предлага азиатски специалитети. Garden Café е за тези, които предпочитат големия избор на отворения бюфет. В Bimini Grill, удобно разположен точно до басейна, ще откриете бургери и хот дог.

 

В 7-те ала карт ресторанта може да намерите най-известните световни кухни:

Los Lobos Cantina – от карне асада до чили и текила, най-доброто от мексиканска кухня;

Moderno Churrascaria – автентична бразилска кухня с печено телешко на шиш;

Sushi – съвременен суши бар за ценители;

Cagney’s Steakhouse – американски стек хаус с премиум телешко Angus Beef®;

La Cucina – време е за домашно тирамису;

Le Bistro – изтънчена френска кухня;

Teppanyaki – азиатски специалитети и шоу, тук има всичко!

 

Забавления:

На кораба има 9 различни бара, които предлагат голямо разнообразие от коктейли, шампанско бар, саке бар, Хавана клуб с премиум пури, дори фамилна винарна с вина от Напа Валей.

Партита, шоу програми, акробатика, магия – нощите в театъра или баровете винаги са интересни. Освен това на борда има Казино със слот машини и игрални маси; фотостудио за професионални снимки, с които да отнесете спомените у дома; интернет кафе, библиотека, зала за игри на карти.

Шопингът е част от всяко пътуване, тук има бутици за бижута, козметика и парфюмерия, цигари и алкохол, дори галерия с произведения на изкуството, които можете да купите.

 

СПА и спорт:

Голям избор от масажи и козметични процедури за дами и господа, маникюр и педикюр, бръснене, дори акупунктура.

На борда има открит и закрит басейн с шезлонги, джакузи, баскетболно и тенис игрище, алея за джогинг, фитнес.

 

Зона за деца и младежи:

Дори и най-малките круизни пътешественици не са забравени – Guppies предлага забавления с аниматор за деца от 6 месеца  до 3 години. За деца от 3 до 12 г. има детска академия с кино, танцови партита и спортни игри. Тийнейджърите от 13 до 17 г. имат своя зона с видеоигри и спорт.

 

Стаи:

Корабът предлага пентхауси, каюти с балкон, каюти с прозорец / не се отваря /, вътрешни каюти, каюти за инвалиди. Всички с интерактивна ТВ, телефон, сейф, минибар, климатик, интернет срещу заплащане.

 

Информацията за кораба е към 08.10.2024 г., възможни са промени.

 

 

Цени:

Каюта На човек в двойна каюта
Вътрешна каюта 6950 лв.
Каюта с прозорец 7580 лв.
Каюта с балкон 10230 лв.

 

Промоция до изчерпване на местата:

  На човек в двойна каюта Единична каюта
Вътрешна каюта 6235 лв. 7530 лв.
Каюта с прозорец 6755 лв. 8355 лв.
Каюта с балкон 8975 лв. 12295 лв.

 

 

 

Единичните и тройни каюти са на запитване. Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.

Вътрешните каюти нямат прозорци.

Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.

Всички каюти са с 2 легла, които могат да бъдат събрани или разделени.

 

 

Цената включва:

 • Самолетни билети с летищни такси, 2 бр. 23 кг чекиран и един ръчен багаж до 8 кг с Турски авиолинии;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Кейптаун;
 • Вечеря в Кейптаун;
 • Екскурзия до нос Добра Надежда с обяд от Кейптаун;
 • Обиколка на Кейптаун;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Мавриций;
 • Екскурзия с обяд до градината Памплемус и Музея на захарта в Мавриций;
 • Трансфери летище – хотел – кораб – хотел – летище;
 • 12 нощувки на борда на круизен кораб Norwegian Dawn;
 • Пълен пансион на борда – 12 закуски, 11 обяда, следобеден снак, 12 вечери в основния ресторант и бюфета;
 • Вода, кафе, чай, сокове на закуска;
 • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
 • Участие в игри, състезания, тематични партита;
 • Жива музика, шоу програми, анимация;
 • Детски клуб с анимация;
 • Пристанищни такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
 • Тур мениджър от агенцията.

 

Цената не включва:

 • Напитки;
 • Допълнителни екскурзии на брега.
 • Сервизно обслужване на борда – 20 щ. долара на ден / възрастен и дете /
 • Виза и визова услуга за ЮАР – 100 лв.
 • Виза за Мозамбик – урежда се на борда, цената е 90 долара.
 • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи.
 • Атракции и услуги: магазини, фотограф, интернет, др.
 • Горивна такса.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 40 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 120 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
 • FREE AT SEA – 249 евро / 488 лв.

 

 

FREE AT SEA – Вземете най-изгодния пакет напитки в морето!

Цената включва: алкохолни, безалкохолни напитки, селекция от вина, бира и коктейли на цена до 15 долара на чаша – без лимит; 150 минути интернет; 1 безплатно посещение на ала карт ресторант за вътрешни каюти и каюти с прозорец, 2 безплатни посещения за гостите от каюти с балкон.

 

Условия:

Цената на круиза е валидна при 25 платили.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.

Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.

Възможна е промяна в полетното разписание.

За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 003700100004158

Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.

Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.

 

Горивни такси:

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета или круиза, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

 

 

Резервации:

При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.

Пълно плащане 60 дни преди датата на пътуването.

 

Телефон за връзка +359 988 945 166

Програма Южна Африка – Мозамбик – Мадагаскар – Реюнион – Мавриций
Дати на отпътуване 11.02.2024
Продължителност 17 дни
Вид транспорт Самолет, кораб

Свържете се с нас

При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас